Zhang Zhiwei, chief China economist bij Nomura, is één van degenen die in het kamp van de non-believers gesitueerd moet worden. Hij geeft toe dat er in sommige segmenten van de markt weliswaar sprake is van overdrijving, maar dat het woord 'zeepbel' alleszins overdreven is.

Volgens Zhang deed de Wall Street Journal de waarheid geweld aan door te blokletteren "China's Property Bubble Has Already Popped, Report Says". Toch blijft het zaak om waakzaam te blijven. De Chinese vastgoedsector is ongeveer goed voor een kwart van de economie.

Zhang Zhiwei, chief China economist bij Nomura, is één van degenen die in het kamp van de non-believers gesitueerd moet worden. Hij geeft toe dat er in sommige segmenten van de markt weliswaar sprake is van overdrijving, maar dat het woord 'zeepbel' alleszins overdreven is. Volgens Zhang deed de Wall Street Journal de waarheid geweld aan door te blokletteren "China's Property Bubble Has Already Popped, Report Says". Toch blijft het zaak om waakzaam te blijven. De Chinese vastgoedsector is ongeveer goed voor een kwart van de economie.