Michael Klibaner, head of research voor China bij brokerage Jones Lang LaSalle, is van mening dat de Chinese regering haar strijd tegen de oververhitting van de vastgoedmarkt zal blijven verder zetten.

Toch is Klibaner van mening dat de Chinese vastgoedmarkt in de loop van dit jaar gaat vertragen. De Chinese vastgoedprijzen kunnen volgens hem dit jaar met 5 tot 7% stijgen.

Dat is maar een kwart van het stijgingstempo van vorig jaar. Klibaner stelt vast dat er nog altijd een gebrek aan aanbod is op de markt, zodat van een overaanbod in geen enkel sprake kan zijn.

Michael Klibaner, head of research voor China bij brokerage Jones Lang LaSalle, is van mening dat de Chinese regering haar strijd tegen de oververhitting van de vastgoedmarkt zal blijven verder zetten. Toch is Klibaner van mening dat de Chinese vastgoedmarkt in de loop van dit jaar gaat vertragen. De Chinese vastgoedprijzen kunnen volgens hem dit jaar met 5 tot 7% stijgen. Dat is maar een kwart van het stijgingstempo van vorig jaar. Klibaner stelt vast dat er nog altijd een gebrek aan aanbod is op de markt, zodat van een overaanbod in geen enkel sprake kan zijn.