Het zou de bedoeling zijn van de overheid om vooral de speculanten en eigenaars van meerdere huizen af te schrikken. Volgens China Information News steeg vorige maand het aantal vastgoedtransacties eens te meer vrij fors.

De gemiddelde vastgoedprijzen in de 70 grootste Chinese steden waren echter vrijwel stabiel ten opzichte van de maand voordien. In reactie op de publicatie van de cijfers over de vastgoedverkopen maakten de koersen van de vastgoedontwikkelaars op de beurs van Shanghai een minder goede beurt.

Wang Zheng, chief investment officer bij Jingxi Investment Management Co. in Shanghai, is van mening dat een vertraging in de prijsstijgingen niet voldoende is voor de regering. Beijing wil dat de vastgoedprijzen opnieuw gaan dalen.

Het zou de bedoeling zijn van de overheid om vooral de speculanten en eigenaars van meerdere huizen af te schrikken. Volgens China Information News steeg vorige maand het aantal vastgoedtransacties eens te meer vrij fors. De gemiddelde vastgoedprijzen in de 70 grootste Chinese steden waren echter vrijwel stabiel ten opzichte van de maand voordien. In reactie op de publicatie van de cijfers over de vastgoedverkopen maakten de koersen van de vastgoedontwikkelaars op de beurs van Shanghai een minder goede beurt. Wang Zheng, chief investment officer bij Jingxi Investment Management Co. in Shanghai, is van mening dat een vertraging in de prijsstijgingen niet voldoende is voor de regering. Beijing wil dat de vastgoedprijzen opnieuw gaan dalen.