Het was al de derde maand op rij dat de Chinese vastgoedprijzen dalen. De regering in Beijing heeft meer dan twee jaar geleden beperkingen opgelegd om de speculatie in de vastgoedsector af te remmen en die maatregelen lijken succes te hebben opgeleverd.

Achtste daling op rij op maandbasis

Op maandbasis was er sprake van een daling van de vastgoedprijzen met 0,10%, het was al de achtste maand op rij dat een daling van de vastgoedprijzen werd vastgesteld. Op maandbasis waren de prijzen in Beijing ongewijzigd, in Shanghai werd een daling met 0,10% vastgesteld.

Op 7 juli verlaagde de Chinese centrale bank voor de eerste keer in drie jaar haar basisrente, sinds november van vorig jaar werden de reserveverplichtingen voor de banken al drie keer verlaagd. Daarmee wil de regering de economische groei weer aanzwengelen.

Het was al de derde maand op rij dat de Chinese vastgoedprijzen dalen. De regering in Beijing heeft meer dan twee jaar geleden beperkingen opgelegd om de speculatie in de vastgoedsector af te remmen en die maatregelen lijken succes te hebben opgeleverd. Achtste daling op rij op maandbasis Op maandbasis was er sprake van een daling van de vastgoedprijzen met 0,10%, het was al de achtste maand op rij dat een daling van de vastgoedprijzen werd vastgesteld. Op maandbasis waren de prijzen in Beijing ongewijzigd, in Shanghai werd een daling met 0,10% vastgesteld. Op 7 juli verlaagde de Chinese centrale bank voor de eerste keer in drie jaar haar basisrente, sinds november van vorig jaar werden de reserveverplichtingen voor de banken al drie keer verlaagd. Daarmee wil de regering de economische groei weer aanzwengelen.