Volgens het National Bureau of Statistics stegen de vastgoedprijzen in China in mei met 12,40%, tegenover een stijging met 12,80% in april. Het opnemen van de prijzen gebeurde in de 70 grootste Chinese steden.

Liu Li-Gang, econoom bij Australia and New Zealand Banking Group Ltd. in Hong Kong, is van mening dat de overheid er tot dusver alleen maar in is geslaagd om het aantal transacties af te remmen. Van een prijsremmend effect is voorlopig nog niets te merken.

Volgens Liu zal alleen een verhoging van de rente de vastgoedmarkt voor oververhitting kunnen behoeden. Daarnaast dreigt ook nog steeds een oververhitting van de economie, zoals ook blijkt uit de stijging van de export.

Premier Wen Jiabao's regering zal dus haar monetaire politiek zorgvuldig moeten wikken en wegen. De vrees voor een renteverhoging heeft er al toe geleid dat de Shanghai Composite Index dit jaar al met 21% is gedaald.

Volgens het National Bureau of Statistics stegen de vastgoedprijzen in China in mei met 12,40%, tegenover een stijging met 12,80% in april. Het opnemen van de prijzen gebeurde in de 70 grootste Chinese steden. Liu Li-Gang, econoom bij Australia and New Zealand Banking Group Ltd. in Hong Kong, is van mening dat de overheid er tot dusver alleen maar in is geslaagd om het aantal transacties af te remmen. Van een prijsremmend effect is voorlopig nog niets te merken. Volgens Liu zal alleen een verhoging van de rente de vastgoedmarkt voor oververhitting kunnen behoeden. Daarnaast dreigt ook nog steeds een oververhitting van de economie, zoals ook blijkt uit de stijging van de export. Premier Wen Jiabao's regering zal dus haar monetaire politiek zorgvuldig moeten wikken en wegen. De vrees voor een renteverhoging heeft er al toe geleid dat de Shanghai Composite Index dit jaar al met 21% is gedaald.