China Vanke, de grootste projectontwikkelaar van het land kondigde aan dat de omzet dit jaar de kaap van 100 miljard yuan zal overschrijden, een niveau dat slechts een doelstelling was voor 2014.

Volgens Jim Chanos, de hedge-fund manager die een implosie van de Chinese vastgoedmarkt voorspelde in de eerste maanden van dit jaar, merkt op dat Vanke steeds meer schulden heeft opgenomen.

Dat betekent dat er kansen zijn weggelegd om short te gaan op vastgoedaandelen. De namen van specifieke aandelen wou Chanos echter niet geven. Sommige brokers blijven niettemin positief voor de Chinese vastgoedmarkt.

China Vanke, de grootste projectontwikkelaar van het land kondigde aan dat de omzet dit jaar de kaap van 100 miljard yuan zal overschrijden, een niveau dat slechts een doelstelling was voor 2014. Volgens Jim Chanos, de hedge-fund manager die een implosie van de Chinese vastgoedmarkt voorspelde in de eerste maanden van dit jaar, merkt op dat Vanke steeds meer schulden heeft opgenomen. Dat betekent dat er kansen zijn weggelegd om short te gaan op vastgoedaandelen. De namen van specifieke aandelen wou Chanos echter niet geven. Sommige brokers blijven niettemin positief voor de Chinese vastgoedmarkt.