De vastgoedtransacties in een aantal grote steden, waaronder Shanghai, stegen in augustus ten opzichte van juli, zo maakte de grootste real-estate data provider China Vanke bekend.

Volgens China Vanke was er sprake van een stijging van de verkopen met 149% ten opzichte van het jaar voordien. De officiële verkopen over de vastgoedstransacties worden op 10 september bekendgemaakt.

Ken Peng, in Beijing econoom bij Citigroup, is van mening dat de vastgoedmarkt nog steeds wordt vooruit gedreven door het overvloedig beschikbaar zijn van liquiditeiten. Een tweede ronde van vertragende maatregelen is volgens Peng noodzakelijk.

De vastgoedtransacties in een aantal grote steden, waaronder Shanghai, stegen in augustus ten opzichte van juli, zo maakte de grootste real-estate data provider China Vanke bekend. Volgens China Vanke was er sprake van een stijging van de verkopen met 149% ten opzichte van het jaar voordien. De officiële verkopen over de vastgoedstransacties worden op 10 september bekendgemaakt. Ken Peng, in Beijing econoom bij Citigroup, is van mening dat de vastgoedmarkt nog steeds wordt vooruit gedreven door het overvloedig beschikbaar zijn van liquiditeiten. Een tweede ronde van vertragende maatregelen is volgens Peng noodzakelijk.