Er is volgens de media bovendien sprake van de invoering van een vastgoedbelasting. De aangekondigd maatregelen gingen gepaard met een terugval in de verkopen, terwijl de prijzen anderzijds bleven stijgen. Die situatie kon niet blijven duren.

In mei daalden de verkopen van de vastgoedprijzen met 25%, terwijl de prijzen in de 70 grootste Chinese verkopen met 12,40% stegen. In april waren die prijzen met 12,80% gestegen.

Algemeen wordt verwacht dat de prijzen gaan blijven dalen. De bevoegde minister Xu Shaoshi houdt rekening met een verdere prijsdaling in de komende drie maanden. Het valt echter nog af te wachten hoe ver de correctie gaat reiken.

Er is volgens de media bovendien sprake van de invoering van een vastgoedbelasting. De aangekondigd maatregelen gingen gepaard met een terugval in de verkopen, terwijl de prijzen anderzijds bleven stijgen. Die situatie kon niet blijven duren. In mei daalden de verkopen van de vastgoedprijzen met 25%, terwijl de prijzen in de 70 grootste Chinese verkopen met 12,40% stegen. In april waren die prijzen met 12,80% gestegen. Algemeen wordt verwacht dat de prijzen gaan blijven dalen. De bevoegde minister Xu Shaoshi houdt rekening met een verdere prijsdaling in de komende drie maanden. Het valt echter nog af te wachten hoe ver de correctie gaat reiken.