De huizenprijzen in de 70 grootste Chinese steden zijn in november met 7,70% gestegen ten opzichte van het jaar nadien. Dat gebeurde ondanks de maatregelen die door de overheid aangekondigd werden.

Chanos zei in een interview met Carol Massar en Matt Miller op Bloomberg Television's Street Smart dat verkochte volumes ten opzichte van vorig jaar zelfs nog met 14,50% zijn gestegen.

De fondsbeheerder blijft herhalen dat de Chinese economie gaat instorten wanneer de vastgoedmarkt gaat zwalpen. Volgens Chanos gaan de westerse beleggers met de zwarte piet - lees met vastgoedaandelen die minder waard zijn - opgezadeld worden.

De huizenprijzen in de 70 grootste Chinese steden zijn in november met 7,70% gestegen ten opzichte van het jaar nadien. Dat gebeurde ondanks de maatregelen die door de overheid aangekondigd werden. Chanos zei in een interview met Carol Massar en Matt Miller op Bloomberg Television's Street Smart dat verkochte volumes ten opzichte van vorig jaar zelfs nog met 14,50% zijn gestegen. De fondsbeheerder blijft herhalen dat de Chinese economie gaat instorten wanneer de vastgoedmarkt gaat zwalpen. Volgens Chanos gaan de westerse beleggers met de zwarte piet - lees met vastgoedaandelen die minder waard zijn - opgezadeld worden.