Tijdens het tweede kwartaal namen de reserves met 178 miljard dollar toe tot 2132 miljard dollar. In het eerste kwartaal rapporteerde de People's Bank of China een toename van de reserves met slechts 7,70 miljard dollar.

Zowel de Wereldbank als BNP Paribas SA en Standard Chartered Bank hebben recent hun groeiprognoses voor de Chinese economie naar boven aangepast. Die verbetering zit al ruimschoots verrekend in de beurskoersen, want de Shanghai Composite Index is dit jaar al met 74% gestegen.

De toename van de buitenlandse reserves benadrukt nogmaals China's bezorgdheid over het lot van de dollarkoers. China bezit momenteel voor een bedrag van 763,50 miljard dollar aan Chinese staatsobligaties.

Tijdens het tweede kwartaal namen de reserves met 178 miljard dollar toe tot 2132 miljard dollar. In het eerste kwartaal rapporteerde de People's Bank of China een toename van de reserves met slechts 7,70 miljard dollar. Zowel de Wereldbank als BNP Paribas SA en Standard Chartered Bank hebben recent hun groeiprognoses voor de Chinese economie naar boven aangepast. Die verbetering zit al ruimschoots verrekend in de beurskoersen, want de Shanghai Composite Index is dit jaar al met 74% gestegen. De toename van de buitenlandse reserves benadrukt nogmaals China's bezorgdheid over het lot van de dollarkoers. China bezit momenteel voor een bedrag van 763,50 miljard dollar aan Chinese staatsobligaties.