De Chinese valutareserves, de grootste in de wereld, zijn in de periode tussen 1 juli en 30 september met 194 miljard dollar toegenomen. Die stijging is de grootste ooit tijdens een kwartaalperiode opgetekend.

Daardoor is het totaal aan valutareserves nu opgelopen tot 2650 miljard dollar. De stijging kan deels worden uitgelegd door de daling van de dollarkoers, maar vooral door de influx van buitenlands kapitaal.

De opleving van de export is daar voor een stukje debet aan, maar ook buitenlands investeringsgeld. Liu Dongliang, analist bij China Merchants Bank in Shanghai, is van mening dat China met een dilemma wordt geconfronteerd. Meer inflow zal de koers van de yuan doen stijgen en de valutareserves verder doen toenemen.

De Chinese valutareserves, de grootste in de wereld, zijn in de periode tussen 1 juli en 30 september met 194 miljard dollar toegenomen. Die stijging is de grootste ooit tijdens een kwartaalperiode opgetekend. Daardoor is het totaal aan valutareserves nu opgelopen tot 2650 miljard dollar. De stijging kan deels worden uitgelegd door de daling van de dollarkoers, maar vooral door de influx van buitenlands kapitaal. De opleving van de export is daar voor een stukje debet aan, maar ook buitenlands investeringsgeld. Liu Dongliang, analist bij China Merchants Bank in Shanghai, is van mening dat China met een dilemma wordt geconfronteerd. Meer inflow zal de koers van de yuan doen stijgen en de valutareserves verder doen toenemen.