Het totaal van de Chinese valutareserves bedroeg vorige maand in totaal 2454 miljard dollar, of een stijging met 7,20 miljard dollar in vergelijking met de maand voordien.

De Chinese regering merkt op dat de Europese begrotingscrisis in combinatie met een forse waardedaling voor de koers van de euro de verkopen in Europa onder druk hebben gezet.

In eigen land groeit de vrees voor slecht presterende kredieten in de portefeuilles van de banken. De China Banking Regulatory Commission schat dat de leningen die uitstaan voor de financiering van auto's op 31 december van vorig jaar met 70% waren gestegen in vergelijking met twaalf maanden eerder. In totaal ging het om een bedrag van 7380 miljard yuan.

Het totaal van de Chinese valutareserves bedroeg vorige maand in totaal 2454 miljard dollar, of een stijging met 7,20 miljard dollar in vergelijking met de maand voordien. De Chinese regering merkt op dat de Europese begrotingscrisis in combinatie met een forse waardedaling voor de koers van de euro de verkopen in Europa onder druk hebben gezet. In eigen land groeit de vrees voor slecht presterende kredieten in de portefeuilles van de banken. De China Banking Regulatory Commission schat dat de leningen die uitstaan voor de financiering van auto's op 31 december van vorig jaar met 70% waren gestegen in vergelijking met twaalf maanden eerder. In totaal ging het om een bedrag van 7380 miljard yuan.