Bij Societe Generale waarschuwt analiste Wei Yao voor overdreven optimisme in verband met het pakket aangekondigde stimuleringsmaatregelen. In geen enkel geval mag een gelijkaardig pakket maatregelen worden verwacht als de Chinese overheid in 2008 aankondigde.

Wie gaat dat allemaal betalen?

Volgens Yao moet op de eerste plaats de vraag worden gesteld wie dat allemaal gaat betalen. Er wordt naar de lokale overheden gekeken, maar die gaan als gevolg van de vertraging van de economie minder inkomsten krijgen. De banken zijn vanwege de uitstaande probleemkredieten niet bereid te zijn om nog veel te investeren.

Bovendien betreft het een programma dat wordt gespreid over een periode van vijf jaar, zodat er niet onmiddellijk veel effect van moet worden verwacht. Yao spreekt daarom in verband met het nieuwe programma van misleidende informatie in verband met het nieuwe programma.

Bij Societe Generale waarschuwt analiste Wei Yao voor overdreven optimisme in verband met het pakket aangekondigde stimuleringsmaatregelen. In geen enkel geval mag een gelijkaardig pakket maatregelen worden verwacht als de Chinese overheid in 2008 aankondigde. Wie gaat dat allemaal betalen? Volgens Yao moet op de eerste plaats de vraag worden gesteld wie dat allemaal gaat betalen. Er wordt naar de lokale overheden gekeken, maar die gaan als gevolg van de vertraging van de economie minder inkomsten krijgen. De banken zijn vanwege de uitstaande probleemkredieten niet bereid te zijn om nog veel te investeren. Bovendien betreft het een programma dat wordt gespreid over een periode van vijf jaar, zodat er niet onmiddellijk veel effect van moet worden verwacht. Yao spreekt daarom in verband met het nieuwe programma van misleidende informatie in verband met het nieuwe programma.