De Chinese overheid kwam namelijk met geld tussenbeide, maar daarmee zijn alle problemen nog niet van de baan. In de komende weken en maanden zullen nog meer emittenten van wealth management products in grote problemen raken. De sector van het schaduwbankieren kan op zijn grondvesten beginnen te schudden.

De Chinese steenkoolindustrie kan een bron van nieuwe rampen worden, want heel wat mijnbedrijven hebben wealth management products op de markt gebracht waar rentevoeten van 10% of zelfs meer op betaald moeten worden. Wanneer die verplichtingen niet meer nagekomen kunnen worden, kan de ganse steenkoolsector in grote problemen raken.

De Chinese overheid kwam namelijk met geld tussenbeide, maar daarmee zijn alle problemen nog niet van de baan. In de komende weken en maanden zullen nog meer emittenten van wealth management products in grote problemen raken. De sector van het schaduwbankieren kan op zijn grondvesten beginnen te schudden. De Chinese steenkoolindustrie kan een bron van nieuwe rampen worden, want heel wat mijnbedrijven hebben wealth management products op de markt gebracht waar rentevoeten van 10% of zelfs meer op betaald moeten worden. Wanneer die verplichtingen niet meer nagekomen kunnen worden, kan de ganse steenkoolsector in grote problemen raken.