We vermelden wat vandaag betreft onder andere de resultaten van Ruby Tuesday en Mistras Group. Blikvanger zijn echter de cijfers van Monsanto, die traditioneel vooruitlopen op de start van het nieuwe resultatenseizoen.

In Europa is de stroom kwartaalcijfers eveneens grotendeels opgedroogd, hoewel nog enkele achterblijvers met resultaten kunnen komen. Het betreft dan meestal bedrijven die met een gebroken boekjaar werken.

Het belooft een relatief stille week te gaan worden, waarbij de handel tegen het einde van de week als een nachtkaars gaat uitdoven. In verband met Pasen staan we namelijk voor een verleng weekend, waarbij in Europa op vrijdag en op maandag niet zal worden gehandeld.

Chinese economie verzwakt

Ook voor het thans lopende kwartaal zijn de verwachtingen allesbehalve hooggespannen, gezien de Chinese economie aan het verzwakken is. De meeste analisten geloven echter niet in het scenario van een harde landing, zodat het met de kwartaalcijfers uiteindelijk nog wel kan gaan meevallen.

De Chinese staatsbedrijven presteren beter dan privé-bedrijven, zo blijkt uit een onderzoek gedaan door Moody's Analytics. Er zou zelfs sprake zijn van een economie op twee snelheden, waarbij staatsbedrijven privébedrijven gewoon uit de markt duwen. Staatsbedrijven krijgen namelijk makkelijker toegang tot kredieten. Dit verschijnsel baart de overheden echter duidelijk zorgen, want staatsbedrijven zijn duidelijk veel minder productief dan privé-bedrijven.

We vermelden wat vandaag betreft onder andere de resultaten van Ruby Tuesday en Mistras Group. Blikvanger zijn echter de cijfers van Monsanto, die traditioneel vooruitlopen op de start van het nieuwe resultatenseizoen. In Europa is de stroom kwartaalcijfers eveneens grotendeels opgedroogd, hoewel nog enkele achterblijvers met resultaten kunnen komen. Het betreft dan meestal bedrijven die met een gebroken boekjaar werken. Het belooft een relatief stille week te gaan worden, waarbij de handel tegen het einde van de week als een nachtkaars gaat uitdoven. In verband met Pasen staan we namelijk voor een verleng weekend, waarbij in Europa op vrijdag en op maandag niet zal worden gehandeld. Chinese economie verzwakt Ook voor het thans lopende kwartaal zijn de verwachtingen allesbehalve hooggespannen, gezien de Chinese economie aan het verzwakken is. De meeste analisten geloven echter niet in het scenario van een harde landing, zodat het met de kwartaalcijfers uiteindelijk nog wel kan gaan meevallen. De Chinese staatsbedrijven presteren beter dan privé-bedrijven, zo blijkt uit een onderzoek gedaan door Moody's Analytics. Er zou zelfs sprake zijn van een economie op twee snelheden, waarbij staatsbedrijven privébedrijven gewoon uit de markt duwen. Staatsbedrijven krijgen namelijk makkelijker toegang tot kredieten. Dit verschijnsel baart de overheden echter duidelijk zorgen, want staatsbedrijven zijn duidelijk veel minder productief dan privé-bedrijven.