Vorige week stegen de staalprijzen in China met 4,70% en dat was de grootste stijging in 11 maanden. Derivaten voor de levering van ijzererts in het vierde kwartaal stegen over een periode van twee weken met 23%, zo blijkt uit de prijzen opgemaakt door Deutsche Bank.

In de bedrijfswereld zijn vooral de prijzen voor versteviging van ijzer in gebouwen en wegen fors gestegen, nadat ze voordien sterk waren gedaald. De volatiliteit in de prijzen bemoeilijkt het maken van prognoses met betrekking tot de toekomstige prijsevolutie.

Baoshan Iron & Steel Co verlaagde enkele geleden de staalprijzen, terwijl andere fabrieken de output hebben verlaagd om overaanbod te voorkomen.

Deze maatregelen lijken succes te hebben gehad, de markt heeft blijkbaar een nieuw evenwicht bereikt.

Philippe van den Abeele, managing director bij Castalia Fund Management (U.K.) Ltd., stelt vast dat veel kopers aankopen uitstellen tot de prijzen een bodem hebben bereikt. Wanneer iedereen weer in de markt duikt, kan de daaropvolgende prijsstijging fors zijn.

Vorige week stegen de staalprijzen in China met 4,70% en dat was de grootste stijging in 11 maanden. Derivaten voor de levering van ijzererts in het vierde kwartaal stegen over een periode van twee weken met 23%, zo blijkt uit de prijzen opgemaakt door Deutsche Bank. In de bedrijfswereld zijn vooral de prijzen voor versteviging van ijzer in gebouwen en wegen fors gestegen, nadat ze voordien sterk waren gedaald. De volatiliteit in de prijzen bemoeilijkt het maken van prognoses met betrekking tot de toekomstige prijsevolutie. Baoshan Iron & Steel Co verlaagde enkele geleden de staalprijzen, terwijl andere fabrieken de output hebben verlaagd om overaanbod te voorkomen. Deze maatregelen lijken succes te hebben gehad, de markt heeft blijkbaar een nieuw evenwicht bereikt. Philippe van den Abeele, managing director bij Castalia Fund Management (U.K.) Ltd., stelt vast dat veel kopers aankopen uitstellen tot de prijzen een bodem hebben bereikt. Wanneer iedereen weer in de markt duikt, kan de daaropvolgende prijsstijging fors zijn.