Sommige economen zijn echter van mening dat China over voldoende reserves beschikt om indien nodig de economie krachtig te ondersteunen.

Dennis Gartman van The Gartman Letter hoort thuis in het kamp van de pessimisten en gelooft dat de vooruitzichten voor de Chinese economie bij wijze van spreken met de dag verslechteren. Een harde landing is daardoor praktisch niet meer te vermijden.

Sommige sectoren, waarbij we op de eerste plaats aan bouw en vastgoed denken, hebben het bijzonder moeilijk. Ook de Chinese staalsector dreigt volgens Gartman een echte ramp te worden. De staalprijzen stijgen aan een verontrustend tempo en de bodem is bijlange na nog niet in zicht.

Gartman wijst er op dat het belang van de staalsector in de totale economie moeilijk kan onderschat worden. Staal wordt in tal van andere sectoren gebruikt en vormt de basis van tal van producten. Overigens lopen er steeds meer berichten binnen dat de onverkochte producten zich aan de Chinese fabrieken ophopen.

Sommige economen zijn echter van mening dat China over voldoende reserves beschikt om indien nodig de economie krachtig te ondersteunen. Dennis Gartman van The Gartman Letter hoort thuis in het kamp van de pessimisten en gelooft dat de vooruitzichten voor de Chinese economie bij wijze van spreken met de dag verslechteren. Een harde landing is daardoor praktisch niet meer te vermijden. Sommige sectoren, waarbij we op de eerste plaats aan bouw en vastgoed denken, hebben het bijzonder moeilijk. Ook de Chinese staalsector dreigt volgens Gartman een echte ramp te worden. De staalprijzen stijgen aan een verontrustend tempo en de bodem is bijlange na nog niet in zicht. Gartman wijst er op dat het belang van de staalsector in de totale economie moeilijk kan onderschat worden. Staal wordt in tal van andere sectoren gebruikt en vormt de basis van tal van producten. Overigens lopen er steeds meer berichten binnen dat de onverkochte producten zich aan de Chinese fabrieken ophopen.