Volgens het Chinees Nationaal Bureau voor Statistiek bedroeg de output in juli 50,70 miljoen metrische ton. Het was al de derde maand op rij dat de staalproductie een recordhoogte bereiken.

De richtinggevende staalprijzen zijn sinds april met 30% gestegen. Bedrijven als Baosteel Group slagen er niet in om tegemoet te komen aan de explosief gestegen vraag.

Over de eerste zeven maanden van dit jaar steeg de Chinese staalproductie met 2,90% tot 317 miljoen ton. Volgens de China Iron and Steel Association kan de totale Chinese productie dit jaar 500 miljoen ton bedragen, waar eerst op 460 miljoen ton was gerekend.

Volgens het Chinees Nationaal Bureau voor Statistiek bedroeg de output in juli 50,70 miljoen metrische ton. Het was al de derde maand op rij dat de staalproductie een recordhoogte bereiken. De richtinggevende staalprijzen zijn sinds april met 30% gestegen. Bedrijven als Baosteel Group slagen er niet in om tegemoet te komen aan de explosief gestegen vraag. Over de eerste zeven maanden van dit jaar steeg de Chinese staalproductie met 2,90% tot 317 miljoen ton. Volgens de China Iron and Steel Association kan de totale Chinese productie dit jaar 500 miljoen ton bedragen, waar eerst op 460 miljoen ton was gerekend.