Sommige staalbedrijven willen de productie zelfs tijdelijk stopzetten in afwachting dat de vraag opnieuw aantrekt. De China Iron & Steel Association is niet bepaald optimistisch wat de gang van zaken betreft.

Luo Bingsheng, vice chairman van de China Iron & Steel Association, stelt vast dat de kostprijs van de staalproductie is gestegen op een moment dat de prijzen aan het dalen zijn.

Daardoor staan de marges onder druk, waardoor de situatie in de sector wel erg moeilijk wordt. De gemiddelde prijs voor de import van ijzererts is met 46,40% gestegen in de eerste helft van het jaar, terwijl de prijzen voor een aantal staalproducten al zeven weken op rij zijn gedaald.

Sommige staalbedrijven willen de productie zelfs tijdelijk stopzetten in afwachting dat de vraag opnieuw aantrekt. De China Iron & Steel Association is niet bepaald optimistisch wat de gang van zaken betreft. Luo Bingsheng, vice chairman van de China Iron & Steel Association, stelt vast dat de kostprijs van de staalproductie is gestegen op een moment dat de prijzen aan het dalen zijn. Daardoor staan de marges onder druk, waardoor de situatie in de sector wel erg moeilijk wordt. De gemiddelde prijs voor de import van ijzererts is met 46,40% gestegen in de eerste helft van het jaar, terwijl de prijzen voor een aantal staalproducten al zeven weken op rij zijn gedaald.