De Chinese staalbedrijven komen steeds meer leeg te staan, dit als gevolg van een overaanbod aan staal op de markt. Dat blijkt onder andere uit de evolutie van de staalsector in de provincie Hebei, die goed is voor ongeveer een kwart van de Chinese staalproductie.

Steeds meer arbeiders van de staalbedrijven moeten in die provincie bij gebrek aan werk thuisblijven. In Tangshan, een grote industriestad in Hebei, zijn er al vele spookstaalbedrijven. Beijing spreekt van een tijdelijke sluiting als gevolg van de smogproblemen, maar er lijkt wel degelijk meer aan de hand te zijn.

De Chinese staalbedrijven komen steeds meer leeg te staan, dit als gevolg van een overaanbod aan staal op de markt. Dat blijkt onder andere uit de evolutie van de staalsector in de provincie Hebei, die goed is voor ongeveer een kwart van de Chinese staalproductie. Steeds meer arbeiders van de staalbedrijven moeten in die provincie bij gebrek aan werk thuisblijven. In Tangshan, een grote industriestad in Hebei, zijn er al vele spookstaalbedrijven. Beijing spreekt van een tijdelijke sluiting als gevolg van de smogproblemen, maar er lijkt wel degelijk meer aan de hand te zijn.