Volgens een rapport van UBS zou worden overwogen om de overcapaciteit in de bouwsector, het probleem van de Chinese spooksteden is algemeen bekend, weg te werken door de banken nog te verbieden om nieuwe kredieten toe te staan aan de cement- en staalindustrie.

Om de groei veilig te stellen, zouden er echter andere accenten worden gelegd. China zou meer bepaald meer in infrastructuur investeren, zoals bijvoorbeeld treinen. De Chinese spooksteden dreigen nu dus spooktreinen te worden, want sommige plannen voor spoorwegverbindingen zouden letterlijk nergens naar toe leiden.

Volgens een rapport van UBS zou worden overwogen om de overcapaciteit in de bouwsector, het probleem van de Chinese spooksteden is algemeen bekend, weg te werken door de banken nog te verbieden om nieuwe kredieten toe te staan aan de cement- en staalindustrie. Om de groei veilig te stellen, zouden er echter andere accenten worden gelegd. China zou meer bepaald meer in infrastructuur investeren, zoals bijvoorbeeld treinen. De Chinese spooksteden dreigen nu dus spooktreinen te worden, want sommige plannen voor spoorwegverbindingen zouden letterlijk nergens naar toe leiden.