Maar Adrian Brown van SBS windt er geen doekjes om: het probleem van de Chinese spooksteden neemt steeds hallucinantere proporties aan. Nooit in de Chinese geschiedenis is er meer kapitaal op een verkeerde schaal aangewend en dat moet en zal verkeerd aflopen.

Brown waarschuwde in 2009 voor het eerst voor de gevaren die de Chinese spooksteden met zich meebrachten, maar sindsdien is er niets veranderd. Alleen dit jaar al zullen er 20 van die spooksteden bijkomen en de overheid in Beijing lijkt niet van plan om in te binden. Het onkruid dat langs de straten van de spooksteden groeit, spreekt boekdelen.

Maar Adrian Brown van SBS windt er geen doekjes om: het probleem van de Chinese spooksteden neemt steeds hallucinantere proporties aan. Nooit in de Chinese geschiedenis is er meer kapitaal op een verkeerde schaal aangewend en dat moet en zal verkeerd aflopen. Brown waarschuwde in 2009 voor het eerst voor de gevaren die de Chinese spooksteden met zich meebrachten, maar sindsdien is er niets veranderd. Alleen dit jaar al zullen er 20 van die spooksteden bijkomen en de overheid in Beijing lijkt niet van plan om in te binden. Het onkruid dat langs de straten van de spooksteden groeit, spreekt boekdelen.