Wei Yao van Societe Generale waarschuwt dat heel wat Chinese bedrijven niet in staat zullen zijn om de rente op hun kredieten terug te betalen, laat staan de geleende kapitalen zelf. De Chinese schuldenpiramide dreigt zodoende onder haar eigen gewicht te bezwijken.

Yao spreekt in dat verband van een Minsky Moment. De schuldensneeuwbal groeit steeds en groter, zonder dat er uiteindelijk nog een bijdrage aan de economische activiteiten wordt geleverd. Het spreekt voor zichzelf dat dit op een bepaald moment moet mislopen.

Wei Yao van Societe Generale waarschuwt dat heel wat Chinese bedrijven niet in staat zullen zijn om de rente op hun kredieten terug te betalen, laat staan de geleende kapitalen zelf. De Chinese schuldenpiramide dreigt zodoende onder haar eigen gewicht te bezwijken. Yao spreekt in dat verband van een Minsky Moment. De schuldensneeuwbal groeit steeds en groter, zonder dat er uiteindelijk nog een bijdrage aan de economische activiteiten wordt geleverd. Het spreekt voor zichzelf dat dit op een bepaald moment moet mislopen.