De Chinese schuldengraad begint met andere woorden angstwekkende vormen aan te nemen.

Niet voor niets waarschuwde Fitch Ratings dat de schaal van kredietverstrekking in de economie zo extreem is geworden dat het moeilijk is geworden om de excessen weg te lekken.

Achter de schermen wordt er druk naar een oplossing gezocht, waarbij overwogen zou worden om kleinere banken toe te laten hun leningen aan andere banken niet terug te betalen.

Joel Stern, chairman en CEO van consulting firma Stern Stewart & Co, verwacht nog meer herrie. Een aantal banken dreigen in moeilijkheden te komen, waarbij sommigen failliet kunnen gaan en anderen overgenomen kunnen worden. China gaat in ieder geval moeilijke tijden tegemoet.

De Chinese schuldengraad begint met andere woorden angstwekkende vormen aan te nemen. Niet voor niets waarschuwde Fitch Ratings dat de schaal van kredietverstrekking in de economie zo extreem is geworden dat het moeilijk is geworden om de excessen weg te lekken. Achter de schermen wordt er druk naar een oplossing gezocht, waarbij overwogen zou worden om kleinere banken toe te laten hun leningen aan andere banken niet terug te betalen. Joel Stern, chairman en CEO van consulting firma Stern Stewart & Co, verwacht nog meer herrie. Een aantal banken dreigen in moeilijkheden te komen, waarbij sommigen failliet kunnen gaan en anderen overgenomen kunnen worden. China gaat in ieder geval moeilijke tijden tegemoet.