De Chinese schuldenberg swingt de pan uit en bedraagt momenteel al 251% van het BBP. Volgens Stephen Green van Standard Chartered was dit alleszins de stand van zaken op het einde van juni. In vergelijking met het westen komt China er nog relatief genadig van af.

De total-debt-to-GDP ratio bedraagt 260% in de Verenigde Staten en maar liefst 415% in Japan, dit volgens cijfers die afkomstig zijn van de Financial Times. Het belangrijkste probleem is echter dat de Chinese schulden tussen 2009 en nu razendsnel zijn gestegen, een evolutie die nog altijd niet werd afgeremd.

De Chinese schuldenberg swingt de pan uit en bedraagt momenteel al 251% van het BBP. Volgens Stephen Green van Standard Chartered was dit alleszins de stand van zaken op het einde van juni. In vergelijking met het westen komt China er nog relatief genadig van af. De total-debt-to-GDP ratio bedraagt 260% in de Verenigde Staten en maar liefst 415% in Japan, dit volgens cijfers die afkomstig zijn van de Financial Times. Het belangrijkste probleem is echter dat de Chinese schulden tussen 2009 en nu razendsnel zijn gestegen, een evolutie die nog altijd niet werd afgeremd.