Gevolg is wel dat het land tegen een enorme schuldenberg aankijkt, een berg waarvan eigenlijk niemand de juiste omvang kent. Eén zaak staat echter wel als een paal boven water: de Chinese schuldenberg neemt ongekende proporties aan, de vraag is alleen wie die schulden ooit zal kunnen terugbetalen.

Standard & Poor's raamde dat alle Chinese banken op het einde van vorig jaar samen voor een bedrag van 12.000 miljard dollar aan schulden hadden uitstaan. Dat bedrag stemt overeen met ongeveer 120% van het Chinees BBP. China dreigt stilaan te verzuipen in de schulden.

Gevolg is wel dat het land tegen een enorme schuldenberg aankijkt, een berg waarvan eigenlijk niemand de juiste omvang kent. Eén zaak staat echter wel als een paal boven water: de Chinese schuldenberg neemt ongekende proporties aan, de vraag is alleen wie die schulden ooit zal kunnen terugbetalen. Standard & Poor's raamde dat alle Chinese banken op het einde van vorig jaar samen voor een bedrag van 12.000 miljard dollar aan schulden hadden uitstaan. Dat bedrag stemt overeen met ongeveer 120% van het Chinees BBP. China dreigt stilaan te verzuipen in de schulden.