Daarmee is China absoluut wereldrecordhouder bij de grote landen, want de Chinese schuldengraad ligt zelfs nog hoger als de Japanse. De Chinese schulden zijn over de afgelopen vijf jaar geëxplodeerd, dit in het kader van de economie op het juiste pad te houden.

De overheid in Beijing stond voor de moeilijke taak om de economie de transitie te laten maken van een export- naar een consumentengerichte economie en die operatie werd gefinancierd door op grote schaal schulden aan te gaan. China kan de

problemen misschien nog enkele jaren voor zich uitschuiven, maar vroeg of laat zal de bom toch ontploffen.

Daarmee is China absoluut wereldrecordhouder bij de grote landen, want de Chinese schuldengraad ligt zelfs nog hoger als de Japanse. De Chinese schulden zijn over de afgelopen vijf jaar geëxplodeerd, dit in het kader van de economie op het juiste pad te houden. De overheid in Beijing stond voor de moeilijke taak om de economie de transitie te laten maken van een export- naar een consumentengerichte economie en die operatie werd gefinancierd door op grote schaal schulden aan te gaan. China kan de problemen misschien nog enkele jaren voor zich uitschuiven, maar vroeg of laat zal de bom toch ontploffen.