Daardoor kan de druk op de centrale bank toenemen om cash uit de economie te halen. Bovendien zal de People's Bank of China de druk voelen toenemen om de yuan in waarde te laten stijgen.

Op jaarbasis zou er in 2010 sprake zijn van een stijging van de reserves aan vreemde valuta's met 361 miljard dollar, tegenover een stijging met 453 miljard dollar in 2009.

Ren Xianfang, econoom in Beijing voor IHS Global Insight, verwacht dat de Chinese regering in de eerste maanden van dit jaar haar monetaire politiek gevoelig zal verstrakken. Door de rentestijgingen kan de koers van de yuan verder stijgen.

Daardoor kan de druk op de centrale bank toenemen om cash uit de economie te halen. Bovendien zal de People's Bank of China de druk voelen toenemen om de yuan in waarde te laten stijgen. Op jaarbasis zou er in 2010 sprake zijn van een stijging van de reserves aan vreemde valuta's met 361 miljard dollar, tegenover een stijging met 453 miljard dollar in 2009. Ren Xianfang, econoom in Beijing voor IHS Global Insight, verwacht dat de Chinese regering in de eerste maanden van dit jaar haar monetaire politiek gevoelig zal verstrakken. Door de rentestijgingen kan de koers van de yuan verder stijgen.