De Chinese centrale bank trok haar basisrente op om de inflatie stokken in de wielen te steken, maar het duurder worden van het geld kan ook de groei van de wereldeconomie en dus ook de vraag naar ruwe olie afremmen.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, merkt op dat de Chinese renteverhoging enigszins als een verrassing kwam, wat het effect op de olieprijs verklaart.

Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 107,72 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 62 dollarcent (0,60%) minder dan het slotniveau van gisteren.

De Chinese centrale bank trok haar basisrente op om de inflatie stokken in de wielen te steken, maar het duurder worden van het geld kan ook de groei van de wereldeconomie en dus ook de vraag naar ruwe olie afremmen. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, merkt op dat de Chinese renteverhoging enigszins als een verrassing kwam, wat het effect op de olieprijs verklaart. Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 107,72 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 62 dollarcent (0,60%) minder dan het slotniveau van gisteren.