Volgens de economen zal het niet de laatste keer zijn dat de People's Bank of China haar basisrente moet verlagen. China wordt namelijk geconfronteerd met een inflatoire opstoot.

De Chinese renteverhoging deed de prijzen voor basismetalen dalen, zowel zink, koper als aluminium opnieuw dalen. Met name de zinkprijs moest in reactie op het bericht zowat 2% prijsgeven.

Yang Jun, analist bij Hongyuan Futures Co, was niet verrast door de rentestijging, hij verwacht nog meer van hetzelfde. Daardoor kunnen de prijzen voor de non ferro's onder druk blijven staan.

Volgens de economen zal het niet de laatste keer zijn dat de People's Bank of China haar basisrente moet verlagen. China wordt namelijk geconfronteerd met een inflatoire opstoot. De Chinese renteverhoging deed de prijzen voor basismetalen dalen, zowel zink, koper als aluminium opnieuw dalen. Met name de zinkprijs moest in reactie op het bericht zowat 2% prijsgeven. Yang Jun, analist bij Hongyuan Futures Co, was niet verrast door de rentestijging, hij verwacht nog meer van hetzelfde. Daardoor kunnen de prijzen voor de non ferro's onder druk blijven staan.