Het 1-jaars depositotarief komt op 3% en de reservevereisten voor banken werden verder verhoogd. Een renteverhoging zal de economische groei licht kunnen afremmen.

De Chinese economie kan met een economische groei van 10% echter wel wat hebben. Bovendien kan een renteverhoging ook het risico van zeepbellen in bijvoorbeeld de vastgoedmarkt verminderen.

Dit wordt ook bestreden door de spaarrente sterker te verhogen, met 45 basispunten, om het sparen aan te moedigen om een verdere stroom naar aandelen en vastgoed af te remmen.

De renteverhoging is volgens Theodoor Gilissen Bankiers daarom een logische stap en niet negatief voor de financiële markten omdat het een teken van de onderliggende kracht van de economie is. Verwacht wordt dat dit jaar nog een paar renteverhogingen zullen volgen.

Het 1-jaars depositotarief komt op 3% en de reservevereisten voor banken werden verder verhoogd. Een renteverhoging zal de economische groei licht kunnen afremmen. De Chinese economie kan met een economische groei van 10% echter wel wat hebben. Bovendien kan een renteverhoging ook het risico van zeepbellen in bijvoorbeeld de vastgoedmarkt verminderen. Dit wordt ook bestreden door de spaarrente sterker te verhogen, met 45 basispunten, om het sparen aan te moedigen om een verdere stroom naar aandelen en vastgoed af te remmen. De renteverhoging is volgens Theodoor Gilissen Bankiers daarom een logische stap en niet negatief voor de financiële markten omdat het een teken van de onderliggende kracht van de economie is. Verwacht wordt dat dit jaar nog een paar renteverhogingen zullen volgen.