Liu Li-Gang, in Hong Kong econoom bij Australia & New Zealand Banking Group, is van mening dat de inflatie nog bijlange na geen piek heeft bereikt. Zodoende is er ruimte voor een verdere stijging van de basisrente.

De Chinese rente kan zelfs al in december opnieuw naar omhoog gaan. In oktober verhoogde de People's Bank of China voor de eerste keer sinds 2007 haar basisrente.

In reactie op de sterke economische cijfers steeg de Shanghai Composite Index vanmorgen opnieuw vrij fors. De beleggers stellen vast dat de Chinese economie onder stoom blijft.

Liu Li-Gang, in Hong Kong econoom bij Australia & New Zealand Banking Group, is van mening dat de inflatie nog bijlange na geen piek heeft bereikt. Zodoende is er ruimte voor een verdere stijging van de basisrente. De Chinese rente kan zelfs al in december opnieuw naar omhoog gaan. In oktober verhoogde de People's Bank of China voor de eerste keer sinds 2007 haar basisrente. In reactie op de sterke economische cijfers steeg de Shanghai Composite Index vanmorgen opnieuw vrij fors. De beleggers stellen vast dat de Chinese economie onder stoom blijft.