Dit nadeel wordt echter snel een voordeel, want wanneer de financiële stromen terug van richting veranderen zullen het dergelijke markten die het snelst en meest geprononceerd opveren.

Dit verklaart wellicht ten delen de grote dispersie in beursevolutie tussen de onderlinge groeilanden in Azië.

Maar er zijn ook meer fundamentele oorzaken aan de orde. De grote rode reus die in het afgelopen decennium een dergelijk betrouwbare motor leek te zijn voor de gehele Aziatische regio, lijkt immers nadrukkelijk te sputteren.

De Chinese overheid ziet zich immers geconfronteerd met een moeilijk dilemma: enerzijds is er een groeiende behoefte aan stimulerende maatregelen voor de industriële sector maar anderzijds vertoont de vastgoedmarkt oververhittingverschijnselen, terwijl de interne voedselinflatie moeilijk te controleren bleek wanneer op de internationale markten de prijzen voor o.a. soja en maïs blijven stijgen.

Dit nadeel wordt echter snel een voordeel, want wanneer de financiële stromen terug van richting veranderen zullen het dergelijke markten die het snelst en meest geprononceerd opveren. Dit verklaart wellicht ten delen de grote dispersie in beursevolutie tussen de onderlinge groeilanden in Azië. Maar er zijn ook meer fundamentele oorzaken aan de orde. De grote rode reus die in het afgelopen decennium een dergelijk betrouwbare motor leek te zijn voor de gehele Aziatische regio, lijkt immers nadrukkelijk te sputteren. De Chinese overheid ziet zich immers geconfronteerd met een moeilijk dilemma: enerzijds is er een groeiende behoefte aan stimulerende maatregelen voor de industriële sector maar anderzijds vertoont de vastgoedmarkt oververhittingverschijnselen, terwijl de interne voedselinflatie moeilijk te controleren bleek wanneer op de internationale markten de prijzen voor o.a. soja en maïs blijven stijgen.