De Chinese regering verwacht zelf geen harde landing, maar geeft toe dat de economische groei aan het vertragen is. Volgens Lou bevestigde aan de U.S.-China Strategic and Economic Dialogue dat de aangekondigde structurele hervormingen uiteindelijk vruchten zullen afwerpen.

Premier Li Keqiang heeft de uitspraken van Lou nog niet bevestigd, maar ze zouden wel neerkomen op een neerwaartse aanpassing van de eerder vooropgestelde doelstellingen. Sommige economen verwachten een harde landing voor de Chinese economie, maar die verwachting lijkt voorlopig te pessimistisch.

De Chinese regering verwacht zelf geen harde landing, maar geeft toe dat de economische groei aan het vertragen is. Volgens Lou bevestigde aan de U.S.-China Strategic and Economic Dialogue dat de aangekondigde structurele hervormingen uiteindelijk vruchten zullen afwerpen. Premier Li Keqiang heeft de uitspraken van Lou nog niet bevestigd, maar ze zouden wel neerkomen op een neerwaartse aanpassing van de eerder vooropgestelde doelstellingen. Sommige economen verwachten een harde landing voor de Chinese economie, maar die verwachting lijkt voorlopig te pessimistisch.