Volgens Biao is het echter onwaarschijnlijk dat Beijing nieuwe stimuleringsmaatregelen gaat aankondigen zolang de groei van het BBP nog boven 7% standhoudt.

Onder dat niveau zouden er nieuwe problemen op de arbeidsmarkt kunnen ontstaan, met een stijging van de werkloosheid tot gevolg.

De Chinese arbeidsmarkt is een wankel evenwicht, de regering moet namelijk er voor zorgen dat 800 miljoen mensen een baan hebben.

Gebeurt dit niet, dan dreigt er sociale onrust te staan en zou de politieke stabiliteit van het land zelf uiteindelijkl op losse schroeven komen te staan.

Bouwsector beïnvloedt meer dan 40 sectoren

Praten over de Chinese economie zonder de bouwsector ter sprake te brengen, heeft weinig zin. Die bouwsector beïnvloedt namelijk meer dan 40 sectoren. Daardoor komt de campagne voor het voorkomen van een zeepbel in de vastgoedsector neer op dansen op een dunne koord.

Sommige analisten zijn echter van mening dat maart op economisch vlak een keerpunt was en dat de dingen nu weer een draai in de goede richting zullen maken. Toch wordt algemeen toegegeven dat de vastgoedsector de achillespees van de Chinese economie blijft.

Volgens Biao is het echter onwaarschijnlijk dat Beijing nieuwe stimuleringsmaatregelen gaat aankondigen zolang de groei van het BBP nog boven 7% standhoudt. Onder dat niveau zouden er nieuwe problemen op de arbeidsmarkt kunnen ontstaan, met een stijging van de werkloosheid tot gevolg. De Chinese arbeidsmarkt is een wankel evenwicht, de regering moet namelijk er voor zorgen dat 800 miljoen mensen een baan hebben. Gebeurt dit niet, dan dreigt er sociale onrust te staan en zou de politieke stabiliteit van het land zelf uiteindelijkl op losse schroeven komen te staan. Bouwsector beïnvloedt meer dan 40 sectorenPraten over de Chinese economie zonder de bouwsector ter sprake te brengen, heeft weinig zin. Die bouwsector beïnvloedt namelijk meer dan 40 sectoren. Daardoor komt de campagne voor het voorkomen van een zeepbel in de vastgoedsector neer op dansen op een dunne koord. Sommige analisten zijn echter van mening dat maart op economisch vlak een keerpunt was en dat de dingen nu weer een draai in de goede richting zullen maken. Toch wordt algemeen toegegeven dat de vastgoedsector de achillespees van de Chinese economie blijft.