Om besmetting te voorkomen zag Beijing zich gedwongen tussenbeide te komen met een bedrag van 375 miljard yuan, in de vorm van kortlopende kredieten. Maar daarmee heeft het verhaal natuurlijk geen happy end gekregen. De Chinese regering dreigt nu overspoeld te worden met een stroom faillissementen.

CEG#1 Trust was dus slechts de eerste verschuiving die de sneeuwbal aan het rollen heeft gebracht. Inmiddels dreigt al een tweede wealth management product niet langer aan de verplichtingen te kunnen voldoen, het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens de problemen in de Trust sector zich beginnen op te stapelen.

Om besmetting te voorkomen zag Beijing zich gedwongen tussenbeide te komen met een bedrag van 375 miljard yuan, in de vorm van kortlopende kredieten. Maar daarmee heeft het verhaal natuurlijk geen happy end gekregen. De Chinese regering dreigt nu overspoeld te worden met een stroom faillissementen. CEG#1 Trust was dus slechts de eerste verschuiving die de sneeuwbal aan het rollen heeft gebracht. Inmiddels dreigt al een tweede wealth management product niet langer aan de verplichtingen te kunnen voldoen, het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens de problemen in de Trust sector zich beginnen op te stapelen.