Dat bezoek is Beijing in het verkeerde keelgat geschoten, want de Japanners hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog in China heel wat misdaden begaan. De Chinese publieke opinie wordt steeds meer anti-Japan, zoals dat ook in de loop van 2013 al was gebeurd.

Toen werden Japanse wagens beschadigd, terwijl ook Japanse bedrijven werden aangevallen. Hetzelfde scenario kan zich dus nogmaals voordoen. De Chinese media schreeuwen moord en brand over het gedrag van de Japanners en dat doet de autobedrijven opnieuw in hun schelp kruipen.

Dat bezoek is Beijing in het verkeerde keelgat geschoten, want de Japanners hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog in China heel wat misdaden begaan. De Chinese publieke opinie wordt steeds meer anti-Japan, zoals dat ook in de loop van 2013 al was gebeurd. Toen werden Japanse wagens beschadigd, terwijl ook Japanse bedrijven werden aangevallen. Hetzelfde scenario kan zich dus nogmaals voordoen. De Chinese media schreeuwen moord en brand over het gedrag van de Japanners en dat doet de autobedrijven opnieuw in hun schelp kruipen.