Daarnaast weigert in het zuidoosten ook Yunnan om het sterke groeipad te verlaten, evenals een aantal andere provincies. De centrale overheid streeft een groei na van het BBP met 7% op jaarbasis in het vijfjarenplan 2011-15.

Over de afgelopen vijf jaar bedroeg de gemiddelde groei van de Chinese economie 11%. Anhui, Fujian, Chongqing, Guizhou, Heilongjiang, Guangxi en Yunnan, om het lijstje volledig te maken, zijn het daar niet mee eens.

Deze provincies willen ook dit jaar en in de toekomst met dubbele cijfers blijven groeien. Binnen-Mongolië, dat vorig jaar met een groei van 18,70% de sterkste groeiende Chinese provincie was, is zelfs van plan om nog sneller te gaan groeien.

Daarnaast weigert in het zuidoosten ook Yunnan om het sterke groeipad te verlaten, evenals een aantal andere provincies. De centrale overheid streeft een groei na van het BBP met 7% op jaarbasis in het vijfjarenplan 2011-15. Over de afgelopen vijf jaar bedroeg de gemiddelde groei van de Chinese economie 11%. Anhui, Fujian, Chongqing, Guizhou, Heilongjiang, Guangxi en Yunnan, om het lijstje volledig te maken, zijn het daar niet mee eens. Deze provincies willen ook dit jaar en in de toekomst met dubbele cijfers blijven groeien. Binnen-Mongolië, dat vorig jaar met een groei van 18,70% de sterkste groeiende Chinese provincie was, is zelfs van plan om nog sneller te gaan groeien.