Deze wealth management producten, uitgegeven aan een hoge rentevoet, werden uitgegeven door Trusts die speciaal opgericht werden om de aangekondigde kredietbeperkingen door de Chinese overheid te omzeilen. De kredieten verstrekt door deze Trustst moesten niet in de balansen van de banken opgenomen te worden.

Inmiddels dreigen steeds meer Trusts hun verplichtingen niet te meer te kunnen voldoen. Een eerste bankroet werd omzeild, maar uitstel betekent in dit geval geen afstel. Vroeg of laat zal de eerste Trust omvallen en op dat moment zullen de poppen in China pas echt aan het dansen gaan.

Deze wealth management producten, uitgegeven aan een hoge rentevoet, werden uitgegeven door Trusts die speciaal opgericht werden om de aangekondigde kredietbeperkingen door de Chinese overheid te omzeilen. De kredieten verstrekt door deze Trustst moesten niet in de balansen van de banken opgenomen te worden. Inmiddels dreigen steeds meer Trusts hun verplichtingen niet te meer te kunnen voldoen. Een eerste bankroet werd omzeild, maar uitstel betekent in dit geval geen afstel. Vroeg of laat zal de eerste Trust omvallen en op dat moment zullen de poppen in China pas echt aan het dansen gaan.