Frankrijk is razend om de monsterboete die aan BNP Paribas werd opgelegd en zint op wraak. Rusland en China vormen samen een Euraziatische anti-petrodollar as en ondermijnen op die manier het sentiment onder de dollar. Het lijkt wel alsof de hele wereld zich tegen de VS aan het keren is.

Maar het op de spits drijven van dit conflict heeft anderzijds geen enkele zin. De Chinese president waarschuwde voor een wereldramp bij een uit de hand lopen van het conflict met de VS. President Xi Jinping drong dan ook aan op een grotere militaire communicatie met de VS, kwestie van toekomstige conflicten te voorkomen.

Frankrijk is razend om de monsterboete die aan BNP Paribas werd opgelegd en zint op wraak. Rusland en China vormen samen een Euraziatische anti-petrodollar as en ondermijnen op die manier het sentiment onder de dollar. Het lijkt wel alsof de hele wereld zich tegen de VS aan het keren is. Maar het op de spits drijven van dit conflict heeft anderzijds geen enkele zin. De Chinese president waarschuwde voor een wereldramp bij een uit de hand lopen van het conflict met de VS. President Xi Jinping drong dan ook aan op een grotere militaire communicatie met de VS, kwestie van toekomstige conflicten te voorkomen.