De Chinese president Hu Jintao ligt niet echt wakker van de inflatie, zo bleek afgelopen week. Het bestrijden van de inflatie staat hoog op zijn agenda en Hu is er zeker van dat de strijd tegen de inflatie kan worden gewonnen.

Beijing is van plan om de gepaste maatregelen te nemen om de inflatie te bestrijden, maar het laten appreciëren van de koers van de yuan is daar niet bij. Daar dringen nochtans de Verenigde Staten op aan.

In een interview met twee Amerikaanse kranten verklaarde de Chinese president dat het niet zo lang gaat duren alvorens zijn land er in gaat slagen om de inflatie onder controle te krijgen.

De Chinese president Hu Jintao ligt niet echt wakker van de inflatie, zo bleek afgelopen week. Het bestrijden van de inflatie staat hoog op zijn agenda en Hu is er zeker van dat de strijd tegen de inflatie kan worden gewonnen. Beijing is van plan om de gepaste maatregelen te nemen om de inflatie te bestrijden, maar het laten appreciëren van de koers van de yuan is daar niet bij. Daar dringen nochtans de Verenigde Staten op aan. In een interview met twee Amerikaanse kranten verklaarde de Chinese president dat het niet zo lang gaat duren alvorens zijn land er in gaat slagen om de inflatie onder controle te krijgen.