In een interview met het persagentschap Xinhua News Agency verklaarde Wen dat de Chinese overheid alles zal doen om de vastgoedmarkt in toom te houden, onder andere door fiscale en monetaire maatregelen te treffen.

In november zijn de vastgoedprijze in China aan het snelste tempo sinds juli 2008 gestegen. Die stijging is te danken aan de kredieten die de banken overvloedig verstrekken en aan speculatiegeld dat naar vastgoed vloeit.

Adviseur van de centrale bank Fan Gang waarschuwde al op 18 november dat zowel op de beurs als op de vastgoedmarkt zeepbellen aan het ontstaan waren en dat er dringend ingrijpen noodzakelijk was.

Andy Xie, de vroegere hoofdeconoom van Morgan Stanley in Azië, is van mening dat het moeilijk is om te zeggen of het de Chinese regering al dan niet ernst is in de strijd tegen zeepbellen. Het gaat er volgens Xie niet om nieuwe maatregelen uit te voeren, maar wel om de al bestaande uit te breiden.

In een interview met het persagentschap Xinhua News Agency verklaarde Wen dat de Chinese overheid alles zal doen om de vastgoedmarkt in toom te houden, onder andere door fiscale en monetaire maatregelen te treffen. In november zijn de vastgoedprijze in China aan het snelste tempo sinds juli 2008 gestegen. Die stijging is te danken aan de kredieten die de banken overvloedig verstrekken en aan speculatiegeld dat naar vastgoed vloeit. Adviseur van de centrale bank Fan Gang waarschuwde al op 18 november dat zowel op de beurs als op de vastgoedmarkt zeepbellen aan het ontstaan waren en dat er dringend ingrijpen noodzakelijk was. Andy Xie, de vroegere hoofdeconoom van Morgan Stanley in Azië, is van mening dat het moeilijk is om te zeggen of het de Chinese regering al dan niet ernst is in de strijd tegen zeepbellen. Het gaat er volgens Xie niet om nieuwe maatregelen uit te voeren, maar wel om de al bestaande uit te breiden.