Het spreekt voor zichzelf dat deze situatie niet lang houdbaar is, de zware smog die de Chinese grote steden teistert is een bron van talloze ziekten waaronder longkanker. Op de jaarvergadering van China's National People's Congress verklaarde premier Li Keqiang nogmaals de strijd tegen de vervuiling.

Er werden strengere voorschriften aangekondigd, onder andere wat betreft het gebruik van fossiele brandstoffen. China wil meer investeringen in hernieuwbare energiebronnen, terwijl de bestaande energiecentrales op steenkool milieuvriendelijker gemaakt zullen worden.

Het spreekt voor zichzelf dat deze situatie niet lang houdbaar is, de zware smog die de Chinese grote steden teistert is een bron van talloze ziekten waaronder longkanker. Op de jaarvergadering van China's National People's Congress verklaarde premier Li Keqiang nogmaals de strijd tegen de vervuiling. Er werden strengere voorschriften aangekondigd, onder andere wat betreft het gebruik van fossiele brandstoffen. China wil meer investeringen in hernieuwbare energiebronnen, terwijl de bestaande energiecentrales op steenkool milieuvriendelijker gemaakt zullen worden.