De vrees voor nog meer beperkende maatregelen woog op de Chinese beurs, zo stelden de analisten. Zo wordt verwacht dat de People's Bank of China dit weekend haar basisrente gaat verhogen.

Li Jun, strateeg bij Central China Securities Co. in Shanghai, stelt vast dat er heel wat onzekerheid op de financiële markten heerst. Er is niet alleen de vrees voor een rentestijging, maar ook voor de invoering van een vastgoedbelasting begin volgend jaar.

De Chinezen gaan op 11 december vervroegd een aantal macro-economische indicatoren bekendmaken. Het betreft onder andere de inflatiecijfers en de cijfers over de industriële output.

De vrees voor nog meer beperkende maatregelen woog op de Chinese beurs, zo stelden de analisten. Zo wordt verwacht dat de People's Bank of China dit weekend haar basisrente gaat verhogen. Li Jun, strateeg bij Central China Securities Co. in Shanghai, stelt vast dat er heel wat onzekerheid op de financiële markten heerst. Er is niet alleen de vrees voor een rentestijging, maar ook voor de invoering van een vastgoedbelasting begin volgend jaar. De Chinezen gaan op 11 december vervroegd een aantal macro-economische indicatoren bekendmaken. Het betreft onder andere de inflatiecijfers en de cijfers over de industriële output.