Volgens een rapport van 60 minutes is het echter al te laat, de zeepbel is al geblazen en het is gewoon wachten tot het moment dat ze zal ontploffen.

Het probleem is dat de groeiende Chinese middenklasse niet in het buitenland mag investeren. De rente op spaartegoeden is lag en dus niet aantrekkelijk.

De beurs van Shanghai is erg volatiel, wat heel wat potentiële beleggers op afstand heeft gehouden. Dus hebben de welgestelde Chinezen weinig andere mogelijkheden dan vastgoed kopen.

Er heeft zich zodoende een zeepbel gevormd in dezelfde orde van grootte als destijds in de VS. De implosie daarvan zal een enorme klap geven, zeker wanneer rekening wordt gehouden dat 50 miljoen Chinezen in de bouw werken.

Volgens een rapport van 60 minutes is het echter al te laat, de zeepbel is al geblazen en het is gewoon wachten tot het moment dat ze zal ontploffen. Het probleem is dat de groeiende Chinese middenklasse niet in het buitenland mag investeren. De rente op spaartegoeden is lag en dus niet aantrekkelijk. De beurs van Shanghai is erg volatiel, wat heel wat potentiële beleggers op afstand heeft gehouden. Dus hebben de welgestelde Chinezen weinig andere mogelijkheden dan vastgoed kopen. Er heeft zich zodoende een zeepbel gevormd in dezelfde orde van grootte als destijds in de VS. De implosie daarvan zal een enorme klap geven, zeker wanneer rekening wordt gehouden dat 50 miljoen Chinezen in de bouw werken.