Aan de vraagzijde steeg de Chinese consumptie van olieproducten in het vierde kwartaal volgens Royal Bank of Scotland met 8 procent tegenover dezelfde periode een jaar eerder.

Met name de Chinese raffinaderijen hebben veel meer ruwe olie verwerkt. Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in

voorraad in de vorige verslagweek met 2,8 miljoen vaten is toegenomen naar 363,1 miljoen vaten.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten daalde met ongeveer 300.000 vaten naar 7,7 miljoen vaten ruwe olie per dag.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken naar 87,7 procent tegenover 89,4 procent een week eerder.

Aan de vraagzijde steeg de Chinese consumptie van olieproducten in het vierde kwartaal volgens Royal Bank of Scotland met 8 procent tegenover dezelfde periode een jaar eerder. Met name de Chinese raffinaderijen hebben veel meer ruwe olie verwerkt. Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 2,8 miljoen vaten is toegenomen naar 363,1 miljoen vaten. De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten daalde met ongeveer 300.000 vaten naar 7,7 miljoen vaten ruwe olie per dag. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken naar 87,7 procent tegenover 89,4 procent een week eerder.