De rating voor het land werd onlangs verlaagd, waarbij werd geschat dat de totale Chinese overheidsschulden zijn opgelopen tot 72% van het BBP. Van de openstaande schulden zou 49% zijn gemaakt door de centrale overheid, de resterende 25% mag op de naam van de lokale overheden worden geschreven.

Maar misschien is zelfs Fitch nog te optimistisch. Volgensd het China's National Audit Office (NAO), zouden de schulden van de locale overheden zelfs 29 tot 35% van het BBP bedragen.

De cijfers dateren al van eind 2011, zodat kan aangenomen worden dat de schuldenberg sindsdien niet kleiner maar wel groter is geworden.

De rating voor het land werd onlangs verlaagd, waarbij werd geschat dat de totale Chinese overheidsschulden zijn opgelopen tot 72% van het BBP. Van de openstaande schulden zou 49% zijn gemaakt door de centrale overheid, de resterende 25% mag op de naam van de lokale overheden worden geschreven. Maar misschien is zelfs Fitch nog te optimistisch. Volgensd het China's National Audit Office (NAO), zouden de schulden van de locale overheden zelfs 29 tot 35% van het BBP bedragen. De cijfers dateren al van eind 2011, zodat kan aangenomen worden dat de schuldenberg sindsdien niet kleiner maar wel groter is geworden.