Het Global Economics Team van Bank of America Merrill Lynch gelooft van niet. De risico's verbonden aan de Chinese economie situeren zich nog steeds aan de onderzijde. Volgens de economen van het team wordt de Chinese muur van zorgen zelfs steeds hoger.

Een belangrijk probleem is dat het Chinees groeipotentieel niet meer is wat het ooit is geweest. De huidige regering probeert weliswaar de corruptie bij de bedrijven en het schaduwbankieren aan te pakken, maar de middelen die ze tot haar beschikking heeft om de consumptie aan te wakkeren, zijn eerder beperkt.

Het Global Economics Team van Bank of America Merrill Lynch gelooft van niet. De risico's verbonden aan de Chinese economie situeren zich nog steeds aan de onderzijde. Volgens de economen van het team wordt de Chinese muur van zorgen zelfs steeds hoger. Een belangrijk probleem is dat het Chinees groeipotentieel niet meer is wat het ooit is geweest. De huidige regering probeert weliswaar de corruptie bij de bedrijven en het schaduwbankieren aan te pakken, maar de middelen die ze tot haar beschikking heeft om de consumptie aan te wakkeren, zijn eerder beperkt.