De markt in reminbi's is slechts gedeeltelijk vrij, maar op het vrije gedeelte van die markt hadden de speculanten op grote schaal hausse-posities ingenomen waarbij op een verdere stijging van de koers van de Chinese munt ten opzichte van de dollar werd gemikt.

Zo had de Chinese regering het echter niet begrepen, want die is allesbehalve gebaat bij een te sterke munt. Gevolg is dat het speculatiegeld wegvloeit uit de reminbi, met uiteraard druk op de koers van de munt tot gevolg. Het is onduidelijk hoe ver de Chinese munt nog kan wegzakken.

De markt in reminbi's is slechts gedeeltelijk vrij, maar op het vrije gedeelte van die markt hadden de speculanten op grote schaal hausse-posities ingenomen waarbij op een verdere stijging van de koers van de Chinese munt ten opzichte van de dollar werd gemikt. Zo had de Chinese regering het echter niet begrepen, want die is allesbehalve gebaat bij een te sterke munt. Gevolg is dat het speculatiegeld wegvloeit uit de reminbi, met uiteraard druk op de koers van de munt tot gevolg. Het is onduidelijk hoe ver de Chinese munt nog kan wegzakken.