Volgens de website van de People's Bank of China is de geldhoeveelheid M2, de breedste barometer van de geldhoeveelheid, in juni met 18,50% gestegen. Een maand voordien was er nog sprake van een groei met 21%.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een groei met 18,80%. De reserves in vreemde valuta, de grootste in de wereld, bedroegen op 30 juni in totaal 2454 miljard dollar.

Er werden vorige maand voor een totaal bedrag van 603,40 miljard yuan aan nieuwe kredieten toegestaan, tegenover 639,40 miljard yuan in mei. Hier lag de consensusverwachting op een bedrag van 600 miljard yuan.

Op basis van deze cijfers verwacht de People's Bank of China niet dat er op korte termijn bijkomende maatregelen getroffen moeten worden om de economische groei af te remmen.

Volgens de website van de People's Bank of China is de geldhoeveelheid M2, de breedste barometer van de geldhoeveelheid, in juni met 18,50% gestegen. Een maand voordien was er nog sprake van een groei met 21%. De consensusverwachting bij de analisten lag op een groei met 18,80%. De reserves in vreemde valuta, de grootste in de wereld, bedroegen op 30 juni in totaal 2454 miljard dollar. Er werden vorige maand voor een totaal bedrag van 603,40 miljard yuan aan nieuwe kredieten toegestaan, tegenover 639,40 miljard yuan in mei. Hier lag de consensusverwachting op een bedrag van 600 miljard yuan. Op basis van deze cijfers verwacht de People's Bank of China niet dat er op korte termijn bijkomende maatregelen getroffen moeten worden om de economische groei af te remmen.